De uitvaartverzorger vertelt: de voorregeling

Een voorregeling van een uitvaart, wat is dat precies? In feite is het een soort voorbespreking van jouw laatste wensen rondom de uitvaart. Door deze wensen vast te leggen, weet je dat de dag verloopt op een manier die goed past bij hoe jij in het leven stond.

Voorbereiden op de voorregeling

De uitvaartverzorgers van Brummense Uitvaartzorg gaan graag met je in gesprek over je laatste wensen. Dat geeft rust voor jezelf. Maar zeker ook voor je dierbaren, in een toch vaak emotionele en hectische periode. Een mooie en betekenisvolle uitvaart is voor hen een belangrijk begin in het rouwproces. Maar hoe kun je je voorbereiden op dit gesprek? Het kan nuttig zijn alvast na te denken over welke voorkeuren je hebt rondom de uitvaart.

Voorafgaand aan de uitvaart

Zo kun je nadenken over welke voorbereidingen er getroffen kunnen worden voor de uitvaart zelf. Wat wil je op de rouwkaart? Je kunt denken aan een foto of afbeelding en een tekst die je aan het hart gaat. Daarnaast kun je wensen optekenen rondom opbaren, kleding, make-up en sieraden. Ook kun je bespreken wie je wilt dat hierin betrokken wordt, de uitvaartverzorger en eventueel een aanspreekpunt in de familie.

De administratie geregeld

Daarnaast kun je tijdens de voorregeling doornemen welke administratieve zaken geregeld moeten worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bijwerken van het testament of wilsbeschikking, het regelen van een condoleanceregister en de financiële aspecten van de uitvaart. Dit laatste omvat bijvoorbeeld de kosten van de kist, het crematorium of de begraafplaats en eventuele verzekeringen.

De dag zelf

Ook over de dag zelf kun je al veel beslissen en vastleggen. Zo kun je alvast nadenken over welke locatie je mooi vindt voor een dienst. Dat kan een aula van een uitvaartorganisatie zijn, maar ook een heel andere, persoonlijke plaats. Bijvoorbeeld een sportclub, restaurant of theater. Daarnaast kun je vast nadenken over wie er (in ieder geval) uitgenodigd moeten worden, of (en welke) bloemen je wilt en wat voor rouwvervoer goed bij je past. Ook kun je al vastleggen of en waar je wilt worden begraven. Mocht je willen worden gecremeerd, dan kun je ook al vastleggen waar en wat je wilt met de as.

Een persoonlijke uitvaartdienst

Ook rondom de dienst kun je al zaken voorbespreken. Mocht je willen dat de nabestaanden hier meer vrijheid in hebben, dan kunnen dit wat losse richtlijnen zijn. Maar ook kun je de dienst al grotendeels invullen. Allereerst is het zinvol te bepalen of je een religieuze of een seculiere ceremonie wilt. Daarnaast kun je nadenken over:

  • Wie de plechtigheid mag leiden
  • Welke muziek er gedraaid mag worden
  • Of er lezingen of sprekers zullen zijn, en wie dat mogen doen

De voorregeling regelen

Ben jij eraan toe om je laatste wensen vast te leggen? Neem dan gerust contact op. De uitvaartverzorgers van Brummense Uitvaartzorg denken graag met je mee.

Uw laatste wens in vertrouwde handen!
Maak kennis
Op dit moment hulp nodig?

Wij staan 24/7 voor u klaar

Kennismakingsgesprek-formuliera

Wilt u geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij hechten waarde aan uw privacy

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies. Klik ook op de knop Meer om meer gedetailleerde informatie, gebruiksvoorwaarden en privacybeleid te bekijken.