Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij u ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Neem contact met ons op!

0575 56 16 81

Overlijden melden

Nu direct hulp nodig?
Bel ons en we helpen u meteen.

0575 56 16 81  
  • Persoonlijk & Betrokken
  • 24/7 Persoonlijk bereikbaar
  • Volledige ontzorging

Uitvaart Live Streamen

Bij onze uitvaartzorg is het mogelijk uw uitvaart live te streamen. U maakt dan een video van de uitvaart, die nabestaanden via het internet gelijk kunnen bekijken. Op deze pagina geven wij u meer informatie over deze moderne optie.

Wat is een livestream?

Bij een livestream van een uitvaart is het voor nabestaanden die niet zelf bij de uitvaart kunnen zijn mogelijk om deze toch mee te kijken. Er wordt namelijk een video opname van uw uitvaart gemaakt, die gelijk via het internet terug te kijken is. Zo kunnen nabestaanden rechtstreeks alles horen en zien wat er bij de uitvaart gebeurt, op het moment dat het gebeurd. Op deze manier zijn verhinderde nabestaanden toch in staat gezamenlijk afscheid te nemen van een dierbare.

Als u ervoor kiest om uw uitvaart live te streamen, is deze video uiteraard alleen beschikbaar voor nabestaanden. Alleen de mensen die een persoonlijke online uitnodiging krijgen hebben toegang tot de livestream. Zo blijft het afscheid een intiem en persoonlijk moment.

Wat kost het live streamen van een uitvaart? 

De kosten van het live streamen van uw uitvaart hangen van een aantal factoren af. Zo verschillen de prijzen voor verschillende locaties en hangt de prijs af van het aantal gebruikte camera’s. Voor meer informatie over de prijs van een livestream kunt u bij onze medewerkers terecht. Als de details van uw uitvaart bij ons bekend zijn kunnen wij de precieze kosten voor u berekenen.

Waarom zou u uw uitvaart live streamen?

Vaak wordt er gekozen voor het live streamen van een uitvaart als blijkt dat nabestaanden niet fysiek naar de uitvaart kunnen komen. Deze gedwongen fysieke afwezigheid van enkele genodigden komt helaas vaak voor. Zo zijn er ouderen die te slecht ter been zijn of simpelweg geen vervoer hebben. Ook is het mogelijk dat nabestaanden ver weg wonen, waardoor het reizen van en naar de uitvaart locatie een groot obstakel is. Kortom, er zijn veel verschillende situaties waarin nabestaanden niet fysiek afscheid kunnen nemen van een overleden dierbare. Zoals eerder uitgelegd biedt een live stream deze mensen de mogelijkheid om toch digitaal aanwezig te kunnen zijn.

Video van de uitvaart

Een bijkomend voordeel van het live streamen van uw uitvaart is de mogelijkheid om deze livestream op te slaan. Op deze manier krijgt u een video van de plechtigheid die u zelf later terug kunt kijken. Ook is het op deze manier voor nabestaanden die niet in de gelegenheid waren om aanwezig te zijn op het tijdstip van de uitvaart mogelijk om een indruk te krijgen van het afscheid.

Contact

Wilt u meer informatie of heeft u nog vragen over de mogelijkheid van een livestream? Neemt u dan gerust contact met ons op! Ons contactformulier is samen met onze contactgegevens te vinden onder aan deze pagina. De contactgegevens zijn ook te vinden op onze contactpagina.

.