Wat is een Technische Crematie?

Bij Brummense Uitvaartzorg, met meer dan 25 jaar ervaring in het verzorgen van uitvaarten, begrijpen we dat het onderwerp van crematie gevoelig en complex kan zijn. Een aspect dat vaak vragen oproept, is de technische crematie. Maar, wat is een technische crematie precies?

Een technische of stille crematie is een crematieproces waarbij geen ceremonie of aanwezigheid van nabestaanden bij de crematie zelf plaatsvindt. Het is een praktische, vaak voordeligere optie, waarbij de nadruk ligt op het respectvol verzorgen van de crematie zonder de extra diensten die doorgaans bij een traditionele crematie horen.

Deze aanpak biedt een alternatief voor families die een technische crematie wensen, zonder de traditionele dienst of het samen zijn dat vaak gepaard gaat met het afscheid nemen. In dit artikel duiken we dieper in het proces van een technische crematie, belichten we de voordelen en vergelijken we het met traditionele crematiemethoden.

Ons doel is om u te voorzien van alle informatie die nodig is om een geïnformeerde keuze te maken, afgestemd op uw persoonlijke voorkeuren en die van uw dierbare. Met ons aanbod van uitgebreide diensten, van kistselectie tot het regelen van muziek en herdenkingsvideo’s, staat Brummense Uitvaartzorg klaar om u bij elke stap te ondersteunen, ongeacht uw keuze.

Technische Crematie vs. Traditionele Crematie

Het grootste verschil met een traditionele crematie is de afwezigheid van een ceremonie op het moment van de crematie. Dit betekent echter niet dat er minder zorg en aandacht naar de overledene uitgaat. De keuze tussen deze twee opties hangt vaak af van persoonlijke voorkeuren, geloofsovertuigingen en de wens voor een meer intieme of juist formele herdenking.

Hoe gaat een technische crematie?

Hoe lang duurt een crematie dienst? Het proces start met de zorgvuldige voorbereiding van de overledene. Dit houdt in dat wij, met dezelfde waardigheid en respect als bij elke andere dienst, de overledene klaarmaken voor de crematie. Vervolgens wordt de crematie uitgevoerd in een van onze state-of-the-art crematoria, zonder dat daarbij familie of vrienden aanwezig zijn. Na de crematie wordt de as op een respectvolle wijze overgedragen aan de nabestaanden, die zelf kunnen kiezen hoe ze hier verder mee omgaan.

Hoe gaat een technische crematie

Voordelen van Technische Crematie

In een tijd waarin individualiteit en persoonlijke voorkeuren steeds belangrijker worden, biedt een technische crematie enkele unieke voordelen die het een aantrekkelijke keuze maken voor velen. Bij Brummense Uitvaartzorg hebben we gemerkt dat onze klanten deze voordelen waarderen, waardoor ze met een gerust hart de keuze voor een technische crematie kunnen maken. Hieronder belichten we de belangrijkste voordelen:

 • Kostenbesparing

  Een van de meest aansprekende voordelen van een technische crematie is de kostenbesparing. Zonder de extra uitgaven voor een ceremonie, uitgebreide kist, of andere diensten die normaal bij een traditionele begrafenis of crematie komen kijken, kunnen de totale kosten aanzienlijk lager uitvallen. Dit maakt het een economisch verstandige optie voor families die de wensen van hun dierbare willen respecteren zonder financiële last.

 • Flexibiliteit in het Herdenken

  Technische crematie biedt families de flexibiliteit om op een later tijdstip een herdenking, viering van het leven, of afscheidsdienst te organiseren. Dit kan bijzonder waardevol zijn voor diegenen die meer tijd nodig hebben om iets persoonlijks en betekenisvols te plannen, of voor families die wachten tot alle dierbaren samen kunnen komen.

 • Milieuvriendelijk

  Voor de milieubewuste individu biedt een technische crematie een meer duurzame optie. Doordat er minder middelen worden gebruikt dan bij een traditionele begrafenis of crematieceremonie, is de impact op het milieu vaak kleiner. Dit sluit aan bij de groeiende trend van milieubewustzijn en de wens van velen om een kleinere ecologische voetafdruk achter te laten.

 • Eenvoud en Gemak

  De eenvoud van een technische crematie wordt vaak gewaardeerd in een tijd van rouw, waarin het regelen van een uitgebreide dienst als een zware last kan voelen. Het proces is duidelijk, direct en ontneemt veel van de stress die gepaard gaat met de planning van een traditionele uitvaart.

 • Respectvol en Waardig

  Bij Brummense Uitvaartzorg zorgen we ervoor dat elke technische crematie met het grootste respect en waardigheid wordt uitgevoerd. Onze toewijding aan zorgvuldige en respectvolle behandeling verzekert families dat hun geliefde in goede handen is, zelfs zonder de traditionele ceremoniële aspecten.

Deze voordelen onderstrepen waarom technische crematie een waardevolle optie is voor veel mensen. Bij Brummense Uitvaartzorg begrijpen we het belang van het bieden van keuzes die aansluiten bij de persoonlijke wensen en waarden van elke familie. Ons doel is om steun te bieden en te adviseren, zodat u de meest passende beslissing kunt nemen voor uw dierbare en uw familie.

Wat kost een technische crematie?

Wanneer families bij ons, Brummense Uitvaartzorg, komen met vragen over de kosten van een technische crematie, bieden we altijd een duidelijk en transparant overzicht. In 2024 liggen de kosten voor een technische crematie bij ons tussen de 7000 en 10000 euro. Deze prijsrange weerspiegelt onze inzet voor kwaliteit en respect voor de overledene en hun nabestaanden, evenals de uitgebreide diensten die we aanbieden.

Wat kost een technische crematie?

Waarom deze prijsrange?

De kosten voor een technische crematie bij onze uitvaartverzorging weerspiegelen de kwaliteit en de compleetheid van onze dienstverlening. Hieronder valt alles wat nodig is voor een waardige en respectvolle behandeling van uw dierbare:

 1. Voorbereiding en verzorging van de overledene: Dit omvat de professionele verzorging en voorbereiding van de overledene voor de crematie, inclusief het gebruik van onze faciliteiten voor een waardig afscheid.
 2. Crematiekosten: De technische kosten voor het crematieproces zelf, inclusief de huur van de crematiekamer en de technische handelingen die daarbij komen kijken.
 3. Basisdiensten van het uitvaartpersoneel: Ons ervaren team begeleidt u door elk aspect van de crematie, van de eerste voorbereidingen tot het afhandelen van de administratieve zaken.
 4. Gebruik van een standaard kist: Een respectvolle en kwalitatieve kist is inbegrepen, geschikt voor een waardige crematie.
 5. Extra diensten: Afhankelijk van persoonlijke voorkeuren kunnen extra diensten zoals het selecteren van uitvaartbloemen, het regelen van muziek of een herdenkingsvideo, bijdragen aan de kosten.

Flexibiliteit en Persoonlijke Wensen

We begrijpen dat elke familie uniek is en persoonlijke wensen heeft die invloed kunnen hebben op de uiteindelijke kosten. Ons team staat klaar om samen met u een dienst samen te stellen die eer betoont aan uw dierbare, binnen het door u gestelde budget. We bieden verschillende pakketten en opties aan die kunnen worden aangepast aan uw specifieke behoeften en voorkeuren.

Bij Brummense Uitvaartzorg zijn we trots op onze transparantie en toewijding aan het bieden van zorg en ondersteuning tijdens deze moeilijke tijden. Onze prijzen weerspiegelen onze belofte aan kwaliteit en de uitgebreide ervaring die wij bieden. Voor meer gedetailleerde informatie of om de mogelijkheden te bespreken, nodigen we u uit om contact met ons op te nemen. Samen vinden we een passende manier om afscheid te nemen, die respectvol eer betoont aan uw dierbare en rekening houdt met uw financiële situatie.

Bestel een technische crematie bij Brummense Uitvaartzorg

Het overwegen van een technische crematie brengt veel vragen met zich mee, van de kosten tot de uitvoering. Wij staan klaar om deze vragen te beantwoorden en u door dit proces te leiden.

Wij nodigen u van harte uit voor een vrijblijvend gesprek waarin we samen kunnen verkennen wat een technische crematie voor u zou kunnen betekenen. Tijdens deze ontmoeting bieden we u alle informatie die u nodig heeft, beantwoorden we uw vragen en bespreken we uw wensen en voorkeuren in detail. Dit gesprek verplicht u tot niets, maar geeft u wel de gelegenheid om helderheid te krijgen over alle aspecten van een technische crematie en hoe deze past bij uw persoonlijke situatie en die van uw dierbare.

Bij Brummense Uitvaartzorg zetten we ons in voor een dienstverlening die niet alleen respectvol en waardig is, maar ook persoonlijk en afgestemd op de unieke behoeften van elke familie die wij mogen bijstaan. Of u nu besluit om een technische crematie of een andere vorm van afscheid te kiezen, wij staan klaar om u met open armen, expertise en empathie te ondersteunen.

Uw laatste wens in vertrouwde handen!
Maak kennis
Op dit moment hulp nodig?

Wij staan 24/7 voor u klaar

Kennismakingsgesprek-formuliera

Wilt u geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij hechten waarde aan uw privacy

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies. Klik ook op de knop Meer om meer gedetailleerde informatie, gebruiksvoorwaarden en privacybeleid te bekijken.