Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij u ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Neem contact met ons op!

0575 56 16 81

 Wij scoren een 9.2 op basis van 70 recensies
uitvaart kosten en verzekering

Overlijden melden

Nu direct hulp nodig?
Bel ons en we helpen u meteen.

0575 56 16 81  
  • Persoonlijk & Betrokken
  • 24/7 Persoonlijk bereikbaar
  • Volledige ontzorging

Stille Crematie

Bij Brummense Uitvaartzorg is het mogelijk om een stille crematie te organiseren. Op deze pagina vertellen wij u meer over deze bijzondere optie.

Wat houdt een ‘stille crematie’ in?

Als er wordt gekozen voor een stille crematie, zal het afscheid plaatsvinden op een locatie naar keuze buiten het crematorium. Hierbij kunt denken aan uw eigen huis of een locatie die veel voor de overledene betekende. Het crematorium zal dus alleen gebruikt worden voor de daadwerkelijke crematie van het lichaam.

De voordelen van een stille crematie

De verschillen tussen een ’traditionele’ en stille crematie uiten zich in een paar voordelen. Het grootste voordeel is uiteraard de mogelijkheid om zelf een eigen locatie te kiezen voor de uitvaart. Onze ervaren medewerkers helpen u hier natuurlijk graag bij. Door zelf een locatie voor het afscheid te kiezen bepaald u zelf welke sfeer u aan uw uitvaart wilt geven: persoonlijk of juist luchtig? Alles is mogelijk.

Een ander bijkomend voordeel van een stille crematie zijn de crematiekosten. Deze zijn in veel gevallen goedkoper in vergelijking met een traditionele crematie, omdat u geen gebruik maakt van de meeste faciliteiten in het crematorium.  Zo is het mogelijk om in Almere een crematie uit te kunnen voeren voor slechts € 429,- .  In dit geval is het ook mogelijk de as op te komen halen bij ons uitvaartcentrum, omdat dit crematorium verbonden is met onze moederorganisatie.

Het laatste voordeel van de stille crematie heeft te maken met het plannen van uw uitvaart. U zult makkelijker in de agenda van het crematorium passen, omdat deze alleen voor de crematie zelf gebruikt. Daardoor is er meer mogelijk qua planning op de dag van de uitvaart. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om in de ochtend afscheid te nemen, terwijl het crematorium pas in de avond plek heeft.

Contact

Heeft u na aanleiding van deze informatie nog vragen of opmerkingen over de stille crematie? Onze medewerkers staan altijd voor u klaar. U kunt contact met ons opnemen door gebruik te maken van het contact formulier onderaan de pagina. Onze contactgegevens zijn ook te vinden op onze contactpagina. Wij horen graag van u.